Transfernieuws: 'Ajax wil Henderson, Feyenoord meldt zich bij Spurs'

De winterse transfermarkt is sinds begin januari in heel Europa open. Lees hieronder de belangrijke transferupdates van dinsdag 9 januari.

Ajax is in de zoektocht naar een ervaren controlerende middenvelder uitgekomen bij Jordan Henderson, meldt Voetbal International. De Amsterdammers voeren momenteel gesprekken met de 33-jarige Engelsman, die wil vertrekken bij Al-Ettifaq. Volgens VI is Ajax 'bereid ver te gaan om Henderson daadwerkelijk naar de Johan Cruijff Arena te halen'. Henderson ligt nog tot medio 2026 vast in Saoedi-Arabië.

Feyenoord heeft zich bij Tottenham Hotspur gemeld voor de diensten van de Spanjaard Bryan Gil, zo schrijft het Feyenoord-medium 1908. De Rotterdammers hebben concrete gesprekken geopend om de 22-jarige buitenspeler, die in Londen op weinig speeltijd hoeft te rekenen, tot een huurtransfer te verleiden. De Stadionclub gaat 'op zeer korte termijn' een eerste voorstel indienen bij de clubleiding van de Spurs. Gil beschikt nog over een contract tot de zomer van 2026.

Naast Henderson heeft Ajax ook het negentienjarige Noorse toptalent Isak Hansen-Aarøen in het vizier. De middenvelder annex aanvaller van Manchester United geniet interesse van de club uit de hoofdstad, meldt Manchester Evening News. Hansen-Aarøen loopt deze zomer uit zijn contract bij United en neemt zijn toekomst op Old Trafford in overweging vanwege het gebrek aan speeltijd.