"John Heitinga is de beste trainer die ik heb gehad"

Sven Botman vindt John Heitinga de beste trainer die hij ooit heeft gehad. In het seizoen 2017/2018 werkten de twee samen in de A1 van Ajax.

"John Heitinga is de beste trainer die ik heb gehad", vertelt de verdediger van Newcastle United in een uitgebreid interview met Ajax. "Het was mijn laatste jaar in de jeugd. Als klein kind denk je niet aan wat je moet doen om profvoetballer te worden, later wel. Hij heeft mij heel erg geholpen om echt een volwassen voetballer te worden".

"Op mijn achtste kreeg ik een brief van Ajax voor de talentendagen. Ik werd geselecteerd en op mijn negende voetbalde ik bij Ajax. In jongere teams gingen we altijd drie of vier keer op reis naar het buitenland", blikt Botman terug op zijn prille jaren in de jeugd bij Ajax. "Vijf dagen met je vriendjes in een hotel zitten, gelukkiger kan je een kind niet maken".

Botman doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar van een doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet. Desondanks is hij de club erg dankbaar. "Het was mijn tweede thuis en heeft mij gevormd tot de persoon die ik ben".

In de zomer van 2019 werd Botman uitgeleend uit SC Heerenveen. "Het was goed voor mij om te zien dat er iets anders was dan Amsterdam en dat ik veel kon spelen in de Eredivisie". Na zijn uitleenbeurt aan SC Heerenveen maakte Botman medio 2020 de overstap naar LOSC Lille, waarmee hij in het eerste seizoen kampioen van Frankrijk werd. Vorige zomer verkaste de 23-jarige mandekker naar Newcastle United, dat zich voor komend jaar heeft verzekerd van Champions League-voetbal.

Ook interessant