RKC baalt van eerste thuiswedstrijden: "In een paar weken heb je alle topclubs al gehad"

De KNVB kwam woensdagochtend met het volledige concept competitieprogramma van de Eredivisie. Normaal gesproken worden hier niet meer echte grote wijziginen in gedaan, maar als het aan RKC ligt gebeurt dat deze keer wel. De Waalwijkers zijn niet te spreken over hun eerste aantal thuiswedstrijden.

De eerste zes thuiswedstrijden van het seizoen speelt RKC namelijk achtereenvolgens tegen AZ, PSV, FC Twente, Ajax, FC Volendam en Feyenoord. Vanaf speelronde 12 komen er dus al geen topploegen meer naar het Mandemakers Stadion in Waalwijk toe.

Algemeen directeur Frank Mosselveld sprak erover met de NOS en heeft er geen goede woorden voor: "Ik heb een mail richting de KNVB gedaan, waarin ik ze met klem heb verzocht om daar nog eens naar te kijken. Bij iedere club komen mensen ook om de topclubs te zien. Als je die dan in een week of vijf allemaal hebt, is dat niet gunstig. Dan heb je voor de rest van het seizoen geen triggers meer om de kaartverkoop aan te jagen of nieuwe sponsors of partners te binden. Ik hoop dat ze nog iets meer spreiding kunnen aanbrengen."

Kansen

De nieuwe trainer van RKC, Henk Fraser, heeft een andere mening dan zijn algemeen directeur: "Sportief gezien kun je hier van schrikken, maar je moet die wedstrijden toch spelen en je kunt er allerlei theorieën op loslaten. Ik heb zoiets van: als ik ze toch tegenkom, dan liever in het begin. Misschien zijn zij dan ook nog niet helemaal op elkaar ingespeeld."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers