Veerman reageert na kritiek op houding: "Als dat niet kan, kunnen we stoppen"

Joey Veerman wordt vaak bewierookt om zijn voetballende kwaliteiten, maar ontvangt ook regelmatig kritiek over zijn houding. In gesprek met Helden Magazine reageert hij op de aanmerkingen op zijn gedrag en de Volendammer is van mening dat hij al snel aangepakt wordt.

Hij denkt dat er nog twee andere voetballers op de Nederlandse velden lopen met een uitgesproken mening. "Ja, samen met Henk Veerman. Ik denk dat Kramer ook wel eerlijk is. Maar ja, ik ben wel wat jonger dan die twee, dus misschien ben ik wel de enige van mijn generatie die nog wat durft te zeggen", begint hij het gesprek.

Rondom het vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV werd de middenvelder ook gezien als één van de aanjagers en dat leverde hem en zijn gezin een hoop bedreigingen op. "Ik weet dat alles wat ik zeg nou eenmaal breed wordt uitgemeten. Ook na die bedreigingen denk ik niet: ik houd me rustiger. Weet je, je mag me een klootzak noemen of zeggen dat ik een grote bek heb, maar we moeten wel normaal blijven doen. Doodswensen sturen, dat slaat nergens op."

"Dat zit in mijn karakter. Mijn ouders zeggen weleens: 'Misschien moet je niet zo eerlijk zijn voor de camera, maar je iets rustiger houden'. Weet je, na de wedstrijd heb ik gewoon veel adrenaline, dan zeg ik wat ik denk en vind. Als dat niet meer kan, dan kunnen we er net zo goed mee stoppen", besluit Veerman.

Ook interessant