'Feyenoord was niet daadkrachtig genoeg om Pepi en Lang te halen'

Feyenoord was deze zomer geïnteresseerd in Noa Lang en Ricardo Pepi, alleen was de komst van het duo financieel onhaalbaar, zo meldt Voetbal International.

PSV vergelijking

De Telegraaf ziet de verschillen met PSV, dat eerder Luuk de Jong in 2022 voor drie miljoen terug haalde en deze zomer Hirving Lozano en Noa Lang binnenhaalden voor in totaal zo’n 27 miljoen euro. Voor tweede spits Ricardo Pepi betaalde de Eindhovenaren elf miljoen. De duurste aankoop van Feyenoord was de Japanner Ayase Ueda met negen miljoen en in totaal gaf de landskampioen 36,5 miljoen uit. 

Slot toont begrip

Arne Slot snapt de wijze waarmee Feyenoord te werk gaat: "Ik vind dat geen schande, zo is het beleid van Feyenoord ook. We moeten ons eigen budget creëren door ervoor te zorgen dat spelers beter worden en ze te verkopen met winst".

Toch weet Slot ook dat de Rotterdammers echte verschilmakers nodig hebben, zo stelt VI in hun analyse: 'Tegelijk beseft hij dat dit heel lastig blijft, budgettair gezien. Feyenoord was ook in de markt voor Lang en Pepi en had ook twaalf miljoen kunnen betalen, maar dan was de club in de problemen gekomen met het salaris. De inkomsten uit transfers zorgen voor eigen vermogen, maar het salarisbudget groeit nauwelijks mee. En dat terwijl de club juist op het punt is gekomen dat het nu wel nodig is, wil Feyenoord écht de volgende stap kunnen zetten',