Van Nistelrooij blijft realistisch: "Dan verkoop je niet twee van je beste spelers"

Ruud van Nistelrooij heeft vrijdag tijdens zijn persconferentie vooruitgeblikt op de wedstrijd van zijn PSV uit tegen NEC. De trainer bagatelliseerde het feit dat de Eindhovenaren dit jaar per se kampioen moesten worden, vertelt over de selectie die hij in Nijmegen tot zijn beschikking heeft en staat stil bij het overlijden van Thijs Slegers.

"Het komt hard binnen. Hij was een geliefd en pittig persoon. Dat merk je nu. Zondag komt er een nog een passend eerbetoon", vertelt Van Nistelrooij. Ook zaterdag zal er al stilgestaan worden rondom het overlijden van de perschef van PSV. Vooraf zal er een minuut stilte zijn en in de twaalfde minuut zal er applaus klinken voor hem.

Aan- en afwezigen

Joey Veerman is fit genoeg om te spelen, zo stelt Van Nistelrooij op zijn persconferentie. Ook Anwar El-Ghazi, Thorgan Hazard en Sávio zijn erbij in Nijmegen. Of Ibrahim Sangaré in de basis staat is nog een vraagteken. De Ivoriaanse middenvelder kwam vrijdagochtend om 6 uur pas aan in Eindhoven na zijn tijd met het nationale elftal van zijn land. Walter Benitez, Armando Obispo en Jarrad Branthwaite zijn er juist niet bij tegen NEC.

Daarnaast ging de oefenmeester van PSV nog even in op het seizoen van de Eindhovenaren. De Brabanders lijken uitgeschakeld in de titelstrijd en ook plek twee (twee punten achterstand op Ajax) zal lastig worden. "Als het dit jaar had moeten gebeuren, dan had je niet twee van je beste spelers verkocht in de winter", zo stelt Van Nistelrooij. "Door de beleidsmatige keuzes die er zijn gemaakt staan we waar we staan en ik vind dat dat op dit moment het maximale is."

Feyenoord-doelman vertrekt