EK-afvaller baalt van mislopen eindtoernooi: “Niet eens op mijn best”

Bij vlagen maakte hij véél indruk in het shirt van PSV, maar meerdere blessures hielden hem maandenlang aan de kant. Dat is het verhaal van Noa Lang, die ook ziek is dat hij komende zomer niet in actie komt op het Europees kampioenschap.

Dat heeft alles te maken met het feit dat bondscoach Ronald Koeman hem géén plek in de voorselectie heeft gegeven, in tegenstelling tot de geblesseerde Marten de Roon. De PSV’er kampt echter al maanden met een blessure, waardoor hij niet op tijd fit zal zijn om op het hoogste niveau deel te nemen aan de Oranje-selectie op het EK.

Vleugelaanvaller openhartig over pittig debuutseizoen bij PSV

De vleugelaanvaller kwam over van Club Brugge en had daar naar eigen zeggen de competitie weer ‘heet’ gemaakt. De winnende goal in De Kuip én een weergaloze solo tegen FC Utrecht was de inleiding van zijn terugkeer in Nederland, desondanks verdwenen hoogtepunten als sneeuw voor de zon voor hem persoonlijk.

"Gelukkig gaat het nu de goede kant op, maar ik heb er wel veel van geleerd. Ik ga in de toekomst beter naar mijn lichaam luisteren. Niet meer doorvoetballen met pijntjes. En mijn motivatie voor volgend seizoen is gewoon nóg groter geworden. Ik focus me op de eerste training na de vakantie”, vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Noa Lang reageert teleurgesteld op mislopen EK met Oranje

Het definitief moeten missen van een eindtoernooi met het Nederlands elftal liet hem niet koud, zo verzekert hij. "Als kleine jongen kijk je naar een EK en droom je ervan om daar ook ooit te staan. Zonder die blessure had ik er ook gestaan. Heel de wereld zou mijn naam nog meer hebben leren kennen. Gelukkig heb ik al een WK gespeeld en is er over twee jaar opnieuw een WK. Tegen dan ben ik 26 en in mijn prime. Kan je nagaan. Ik ben nog niet eens op mijn best”, zegt hij tot slot. Een vertrek bij PSV komende zomer lijkt uitgesloten, maar dat geldt niet voor al zijn ploeggenoten.

Feyenoord-doelman vertrekt