Deze spelers van Ajax, Feyenoord en PSV doen mee aan de Copa América

Heel Nederland is in de ban van het aankomende Europees Kampioenschap, maar aan de andere kant van de wereld wordt er toegeleeft naar een ander groot toernooi: De Copa América. Er zullen spelers uit de Eredvisie meedoen aan het toernooi. Dit is wat Ajax, Feyenoord en PSV aan spelers leveren op de Copa América. 

Ajax-internationals op Copa América 

Geronimo Rulli zit in de voorselectie van Argentinië voor de Copa América. De Argentijnse doelman van Ajax werd daarmee boven PSV-doelman Walter Benitez verkozen. Rulli zal met zijn land deelnemen in groep AJorge Sánchez kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor FC Porto en zal hoogstwaarschijnlijk met Mexico meegaan, dat uitkomt in groep B.

Feyenoord-internationals op Copa América 

Feyenoord levert met Marcos Lopez en Santiago Gimenez twee spelers af die hoogstwaarschijnlijk voor hun land mogen gaan uitkomen op de Copa América. Lopez kan namens zijn land Peru in actie komen in groep A. Gimenez zal met Mexico uitkomen in groep B.

PSV-internationals op Copa América 

Hirving Lozano maakt een goede kans om met Mexico mee te gaan naar de Copa América. De Mexciaanse vleugelaanvaller is een gewaardeerde kracht in de nationale ploeg en schopte het al tot 70 interlands. Hij hoopt samen met Santiago Gimenez en Jorge Sanchez deel te nemen aan groep A. Ricardo Pepi kende een goed seizoen bij PSV en zal met de Verenigde Staten in groep C aantreden.

Speelschema Copa América 2024

Het voetbalfeest zal op 21 juni van start gaan, waar titelhouder Argentinië aftrapt tegen Canada. Bekijk hier het speelschema van de Copa América.

Feyenoord-doelman vertrekt