Ronald Waterreus fikt damesvoetbal keihard af: "Laatste wat ze doen is topsport bedrijven"

Ronald Waterreus vindt dat het huidige damesvoetbal niets met topsport te maken heeft. De oud-PSV'er haalt in zijn column in Voetbal International hard uit naar het niveau van de voetballende vrouwen.

Waterreus schrijft waardeert de prestaties van de Oranje Leeuwinnen op het Women EURO 2017, maar schrijft: "Laten we alsjeblieft een beetje redelijk blijven in de wijze waarop we tegen het vrouwenvoetbal aankijken. Het is leuk, enthousiasmerend en soms spannend. Maar het is, een uitzondering daargelaten, vooral dartel over het veld rennen. Een sport in ontwikkeling. Het laatste wat die meiden bedrijven is topsport. Voorlopig in elk geval nog niet."

Ook het feit dat er veel publiek op de Oranje dames af komt, zegt volgens Waterreus niets: "Ik zag óók beelden voorbijkomen van andere interlands, waar je hooguit wat ooms en tantes tussen de lege stoelen ontwaarde. En om die twee miljoen televisiekijkers nu als graadmeter te nemen... Die mensen komen ook wanneer De Toppers een gratis concert geven, al is het in China."