Feyenoord zet supporter Ritchie in het zonnetje na drama bij JC Schaal

Feyenoord heeft supporter Ritchie, die zaterdag tijdens PSV - Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal klappen kreeg van een PSV-hooligan, in het zonnetje gezet. De verstandelijk beperkte fan mocht in de fanshop een shirt uitzoeken en de Rotterdamse club gaf hem kaartjes voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Excelsior.

Paniek in zijn ogen

Ritchie juichte zaterdag na de beslissende penalty van Jordy Clasie en kreeg daarop een klap van een PSV'er, die inmiddels overigens is geïdentificeerd en opgepakt door de politie. Ritchies pleegvader Theo Maas vertelt voor de camera van RTV Rijnmond over het incident: "In eerste instantie ben je natuurlijk hartstikke verbouwereerd. Ritchie was in het begin ook erg geschrokken, op dat moment zie je de paniek en onrust in zijn ogen. Maar Ritchie is heel rustig gebleven, terwijl die hooligan tekeer ging. Daar ben ik trots op."

Voorbeeld voor andere fans

Maas vervolgt met een wijze les en is trots op Ritchie: "Bij voetbal weet Ritchie heel goed met verlies om te gaan. Ik zou willen dat andere supporters in het stadion er ook zo in stonden. Soms win je, soms verlies je, maar uiteindelijk moet je met elkaar genieten van de wedstrijd."

Maandag mocht Ritchie als troost van Feyenoord een shirt uitzoeken in de fanshop, en hij kwam stralend naar buiten in een gloednieuw uitshirt van zijn favoriete club:

Beelden van Ritchie in het Philips Stadion, tijdens PSV - Feyenoord (klap niet in beeld):