Columnist Sjoerd Mossou trekt pijnlijke conclusie over 'jochie' Justin Kluivert

Sjoerd Mossou gunt Justin Kluivert 'een bad vol met wijsheid'. De columnist schrijft in het Algemeen Dagblad hoe hij ziet dat Ajax geweldig presteert in de Champions League, terwijl Kluivert moet knokken voor luttele speelminuten bij AS Roma.

"Bij Justin Kluivert voel ik altijd mededogen. Ik weet niet precies hoe dat komt: misschien is het zijn oogopslag, ergens op de grens van Bambi en Ciske de Rat. Sommige jongens van 19 praten alsof ze drie wereldoorlogen hebben meegemaakt, een studie geneeskunde hebben afgerond en 142 interlands hebben gespeeld, zoals Matthijs de Ligt. Kluivert is nog een jochie, beland in een wereld die haast te groot is om te bevatten."

"Net goed, zakkenvullertje"

Mossou vergelijkt de situatie van Kluivert met de prestaties van de club waar de buitenspeler afgelopen zomer vertrok: "Je kunt het hoongelach vaak horen als Kluivert op de bank zit in Italië. Terwijl Ajax als een weergaloos geheel door de Champions League swingt en dendert, zit het kind van de club eenzaam in een appartementje naar de televisie te staren, met een afstandsbediening in de hand. Net goed, zakkenvullertje, denken de supporters van Ajax, en logisch ook. Maar kijk nog eens goed naar Justin Kluivert, een jochie nog, beland in een wereld haast te groot om te bevatten. Medelijden hoeft niet natuurlijk, maar toch. Je zou hem een warm bad vol wijsheid gunnen."