Gullit steekt loftrompet over Slot, maar brengt nuance aan: "Voorlopig heeft hij nog niets gewonnen"

Arne Slot is momenteel één van de beste voetbaltrainers uit Nederland en daardoor krijgt hij een hoop complimenten van veel analisten en kenners, zo ook Ruud Gullit. Hij is blij dat er weer internationale belangstelling is voor Nederlandse trainers, maar blijft wel voorzichtig.

Bij het Ziggo Sport Voetbalcafé spreekt men over de succestrainer uit Rotterdam-Zuid en Gullit benadrukt zijn invloed op het spel van Feyenoord. "Je ziet heel veel ploegen de bal gewoon rondspelen, maar Slot wil pressing spelen. Iedere ploeg die wat presteert, moet dat kunnen. Dat is waar hij op hamert. Dat kan Pep Guardiola en het Liverpool uit de goede tijd deed het ook. Wat mij opviel was die tweede helft bij Ajax. Wat een verschil in spel tussen beide ploegen, hè. Dat eist Slot."

"Ik ben blij dat er weer interesse is voor Nederlandse trainers", vervolgt de 60-jarige Amsterdammer. Erik ten Hag maakt bij Manchester United ook een geweldige indruk en volgens Gullit duurt het niet lang meer tot ook Slot de Eredivisie gaat verlaten. "Het is een tijdje anders geweest. Dan gingen ze voor een Portugees of Duitser. Ik zou Arne geen advies geven, hij moet zijn gevoel volgen. Advies gaf Louis van Gaal ook aan Ten Hag. Niet doen, zei hij. Maar je ziet wel wat daar nu gebeurt."

Toekomst

"Hij gaat ook Champions League spelen met Feyenoord, lijkt het. Ik kan niet zien wat er staat te gebeuren verder. Het is wel zo dat hij nog niets heeft bereikt. Als hij als een gevierde trainer weg wil, moet hij een prijs in handen hebben. En als dat lukt, zou het geweldig zijn. Alleen voorlopig heeft hij nog niets gewonnen", aldus de ex-international van Oranje. 

De naam van Slot wordt de laatste weken gekoppeld aan het geplaagde Tottenham Hotspur, maar de analist pleit voor een vertrek van captain Harry Kane alvorens de Nederlandse trainer instapt. "Veel trainers durven het bij Tottenham niet aan. En Kane heeft nog niets gewonnen daar. Als hij wat wil winnen, moet hij weg. Dan stap je in met het risico dat de beste speler weg is", besluit Gullit.