Dit is waarom Arne Slot gecharmeerd is van zomeraanwinst Van den Belt

Feyenoord heeft met Thomas van den Belt een bekende van trainer Arne Slot binnengehaald. De middenvelder, die momenteel nog onder contract staat bij PEC Zwolle, is de eerste zomeraanwinst van de Rotterdamse club.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan speelronde 27 ging de oefenmeester van Feyenoord in op de komst van de smaakmaker uit de Keuken Kampioen divisie: "De statistieken spreken voor zich", aldus Slot van Van den Belt, die dit seizoen in dienst van PEC Zwolle goed was voor dertien goals en acht assists.

Van den Belt geroemd om inzicht

De trainer van Feyenoord roemt de nieuwe zomeraanwinst om zijn inzicht en stelt dat deze kwaliteit 'er uitspringt': "Hij is zich bewust van de ruimtes en scant constant. Dat is zijn meest bijzondere kwaliteit. Hoe vaak hij om zich heen kijkt voordat hij de bal ontvangt", licht Slot toe. De succescoach ziet gelijkenissen tussen Van den Belt en Mats Wieffer, die werd aangetrokken door Feyenoord na een goed seizoen in de Keuken Kampioen divisie: "Ik denk dat het eenzelfde type aankoop is", begint Slot, die direct de verwachtingen probeert te temperen. "Maar ik had deze ontwikkeling van Mats ook niet verwacht. Dus om deze stempel nu ook meteen op Thomas te drukken, is wat snel", stelt de coach van Feyenoord.