'Benfica richt pijlen op smaakmakers uit Eredivisie'

Benfica wordt gelinkt aan twee spelers uit de Eredivisie, die dit seizoen uitblinken. De Portugese club, waar Roger Schmidt de scepter zwaait, zou volgens Record interesse hebben in AZ-verdediger Milos Kerkez en bereidt volgens transferexpert Ekrem Konur een bod van 40 miljoen euro voor op Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü.

Benfica is niet met onbekend met het aantrekken van spelers met een verleden in de Eredivisie en de interesse van de Portugese topclub in Kökcü is ook niet nieuw. De Turkse middenvelder wordt gezien als opvolger van Enzo Fernandez, die afgelopen winter naar Chelsea vertrok. Benfica deed eerder al zaken met Feyenoord omtrent Fredrik Aursnes en zou ook samen met rivaal FC Porto strijden om de handtekening van Santiago Giménez.

AZ moet vrezen voor vertrek Milos Kerkez

Benfica is naast Kökcü ook geïnteresseerd in AZ-verdediger Milos Kerkez en zou naar verluidt al hebben gesproken met diens vader. De Hongaarse linksback wordt gezien als mogelijke opvolger van Alejandro Grimaldo, die over een aflopend contract beschikt en naar alle waarschijnlijkheid vertrekt na dit seizoen.