Jürgen Klopp heeft nieuwe werkgever en tekent langdurig contract

Jürgen Klopp gaat aan de slag als 'Global Head of Soccer' bij Red Bull, zo meldt de Duitse tak van Sky Sports. Volgens het medium gaat de 57-jarige Duitser per 1 januari 2025 aan de slag. 

Nieuwe weg in geslagen 

Klopp staat vooral bekend om zijn periode als trainer bij Liverpool FC, waar hij negen jaar lang werkzaam was en meerdere prijzen won. In de zomer van 2024 kwam er een einde aan deze stint en verliet Klopp Anfield, zijn opvolger werd Arne Slot. Er waren meerdere grote clubs die interesse toonden in de Duitse tacticus, maar zijn besluit stond vast. Er kwam geen nieuwe uitdaging bij een andere club, maar wel een functie bij Red Bull. Per 1 januari 2025 is Klopp verantwoordelijk voor de strategie van de clubs die onder Red Bull vallen, denk aan RB Leipzig en Red Bull Salzburg. Bij laatstgenoemde is voormalig assistent van Klopp Pepijn Lijnders actief als hoofdtrainer.

Clausule opgenomen in het contract

Volgens Sky Sports gaat het dus om een langdurig dienstverband, maar er is één uitzondering. Zo zou Klopp een clausule hebben opgenomen in zijn contract, wat hem in staat stelt te vertrekken wanneer hij bondscoach van het Duitse nationale elftal kan worden. Die rol wordt momenteel vervuld door Julian Nagelsmann, die onder contract staat tot medio 2026. 

Benieuwd naar de opvolger van Klopp? Hier lees je alles wat je moet weten over Arne Slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers