Psycholoog Almere City: "Het gedrag van de Ajax-staf breekt spelers"

Almere City-psycholoog Annemieke Zijerveld haalt in het Radio 1-programma De Perstribune hard uit naar Maurice Steijn en zijn staf. Zijerveld stoort zich aan het gedrag van de staf en ziet dat de selectie van Ajax daardoor geen vertrouwen heeft. 

"Mijn handen jeuken als ik ze zie spelen", opent Zijerveld. "Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Het gaat echt fout bij de trainer en de staf, het gedrag van hen stoort me nog het meeste. Ik zie heel zwak leiderschap." Volgens de mental coach van de promovendus zijn het maniertjes van Steijn en zijn assistenten die de Ajax-spelers opbreken. "Het is gewoon gefrustreerd gedrag. Handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag, geen leiderschap."

Volgens Zijerveld is het voor spelers belangrijk dat ze vertrouwen krijgen van hun trainer. Dit mist ze enorm bij de staf van Ajax. "Ik zie totaal geen voortrekkersrol. Ik irriteer me er ook heel erg aan als ik het zie. Als je het zelf al niet uitstraalt, hoe kun je het dan van die jongens verlangen?", doelt de psycholoog op het hopeloze gedrag van de staf.

Contact met Maduro

Zijerveld bevestigt ook dat ze nog weleens contact heeft met Hedwiges Maduro. Hij kwam afgelopen zomer over van Almere City om de staf van Ajax te versterken. "Ik spreek Hedwiges er ook wel op aan, maar ik snap zijn perspectief. Hij heeft daar een bepaalde rol en is ook aan bepaalde grenzen gebonden. Ik denk wel dat het heel veel beter kan en dat zeg ik hem ook heel eerlijk." 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers