Kroes zoekt naar vervanger Steijn: "Van 't Schip in beeld als tussenpaus"

Alex Kroes is samen met Van Gaal achter de schermen al druk bezig met de hervorming van Ajax. Kroes hoopt snel aan de slag te kunnen bij de Amsterdammers, maar daarvoor moeten de directies van Ajax en AZ nog een akkoord sluiten. 

Het Parool meldt dat Kroes 'nadrukkelijk heeft meegedacht' over onder meer de aanstaande aanstellingen van John van 't Schip en Marijn Beuker. Beide personen zijn aangetrokken om het technische hart van Ajax te versterken. De Telegraaf meldde eerder al dat ook Danny Blind snel zal terugkeren om de RvC te gaan adviseren.

Kroes richt ogen op vervanger Steijn

Het lijkt er daarentegen ook op dat Kroes zijn ogen gericht heeft op een vervanger voor Maurice Steijn, zo meldt Het Parool. 'Ook heeft Kroes de handen vrij voor het zoeken naar een uiteindelijke vervanger van Steijn, omdat het een trainer zal worden die momenteel niet onder contract staat bij Ajax', schrijft de lokale krant, die daarmee niet twijfelt aan een ontslag van de coach. Het Amsterdamse medium meldt daarnaast dat, mocht Maurice Steijn de komende duels verliezen, Van 't Schip als tussenpaus kan dienen.

Oude garde maakt plaats

De bestuurlijke veranderingen binnen Ajax worden nu gecoördineerd door prominenten als Van Gaal en Van Praag. Hun rol lijkt bij Ajax echter niet lang te gaan duren. 'Als alle cruciale bestuurlijke en sportieve posities bij Ajax zijn vervuld, zullen Van Gaal, Van Praag en Van Wijk weer achter de coulissen verdwijnen en plaatsmaken voor jongere bestuurders. Hun hoop is dat ze voor hen dan de basis hebben gelegd om Ajax weer terug aan de Europese top te brengen, zoals ze dat zelf in het verleden ook hebben gedaan', besluit Het Parool.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers