"Er moet iemand komen die Ajax één kant opstuurt, en dat is hij"

De Telegraafmeldde afgelopen dinsdag dat Louis van Gaal de naam van Marijn Beuker naar voren heeft geschoven bij Ajax. Marciano Vink heeft een hoge pet op van de beoogde nieuwe directeur voetbalzaken van de Amsterdammers.

"Toen ik hem ontmoette, en dat kan ik hier wel zeggen, was dat omdat mijn zoon stage liep bij AZ", vertelt de analist in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Hij werd aangenomen, al had hij in de tussentijd al gezegd dat hij naar Ajax ging. Toen zaten we met iedereen aan tafel. Paul Brandenburg, Marijn Beuker, de hoofdscout van AZ. Hij was de cultuurbewaker van de AZ-filosofie. Hij zat erbij, zei niks, maar hield het proces bij de club in de gaten".

"Het is heel strikt, de AZ-filosofie door alle geledingen heen", voegt Vink eraan toe. "En daar is hij denk ik verantwoordelijk voor geweest, met Paul Brandenburg. En dat is wel een filosofie die ze altijd volhouden. En dat is knap, want bij Ajax zie je heel vaak dat als er bijvoorbeeld een nieuwe coördinator komt... Gaan we rechtsaf, linksaf? Er moet iemand komen die het voetbal bij Ajax één kant opstuurt, en dat is hij".