Johan Derksen noemt ideale opvolger van Slot: "Genoeg rancune om Ajax te bestrijden"

Johan Derksen vindt Peter Bosz een geschikte kandidaat om Arne Slot op te volgen als trainer van Feyenoord. Slot zou deze zomer zomaar eens kunnen vertrekken uit De Kuip en dus denkt 'De Snor' mee over de opvolging.

Bosz is geen onbekende in Rotterdam-Zuid. De geboren Apeldoorner was in het verleden als speler en technisch directeur actief bij Feyenoord. "Ik vind Bosz een prima trainer voor een Nederlandse topclub. Hij heeft genoeg rancune om naar Feyenoord te gaan en Ajax te bestrijden", vertelde Derksen vrijdagavond in de uitzending van Vandaag Inside.

Slot wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Tottenham Hotspur. "Eén ding is zeker, hij is honderd procent in gesprek", stelde tafelgast Hélène Hendriks. "Als je vandaag de persconferentie met hem ziet, kan hij eigenlijk nergens antwoord op geven. Het is heel simpel: als jij blijft, spreek je dat ook uit. Dat doet hij niet, dus dan weet je dat hij in gesprek is. Ik begrijp hem heel goed, overigens".

Derksen zou het jammer vinden als Slot uit Nederland vertrekt, maar kan daar desondanks begrip voor opbrengen. "Hij moet ook aan zijn eigen carrière denken, dus dan maak je die stap. Ik vind zijn presentatie zo beschaafd, dat zie je haast niet in het voetbal. Die jongen is echt zo", aldus de 74-jarige analist.