Driessen doet open sollicitatie naar Rvc-lidmaatschap: "Heb meerder expertises"

Valentijn Driessen heeft in gesprek met Michael van Praag aangegeven open te staan voor een rol in de Rvc van Ajax. De open sollicitatie van de chef betaald voetbal van De Telegraaf is niet helemaal serieus te nemen, daar het gesprek met de beoogde opvolger van Pier Eringa niet geheel vlekkeloos ging.

Driessen en Van Praag spreken elkaar tijdens een uitzending van het NH Radio Sportscafé. Van Praag spreekt Driessen aan op de stroom van kritiek die hij altijd heeft op Ajax en haar leiding. "Mensen willen niet dat ik een club leid", reageert Driessen. "Maar ik wil best met jou in de raad van commissarissen van Ajax. Een persexpert? Ik denk zelfs expert op meerdere gebieden."

De journalist van De Telegraaf vindt zelfs dat hij schandalen had kunnen voorkomen. "Met Mislintat had ik al heel snel door dat het niets zou worden bij Ajax. Er lopen heel veel mensen met verstand rond bij Ajax, maar die hebben dat allemaal niet doorgehad. Wij hebben al heel snel gezien dat dit een foute keuze was voor Ajax", besluit Driessen. "Ik heb het opgeschreven, hoor. Valentijn in de RvC…", reageert Van Praag met een knipoog. 

Ook interessant