Alex Kroes had al in Amsterdam kunnen zijn: "Maar Ajax komt niet om tafel"

AZ heeft er alles aan gedaan om Alex Kroes zo snel mogelijk in Amsterdamse dienst te laten treden. De voormalig directeur van de Alkmaarders mag van AZ al beginnen bij Ajax, zo meldt algemeen directeur Robert Eenhoorn van de Alkmaarders bij Goedemorgen Eredivisie. Volgens hem lieten de Amsterdammers echter niets meer van zich horen.

Door een concurrentiebeding mag Kroes officieel pas in maart 2024 aan de slag bij Ajax. Volgens Eenhoorn wilde AZ meewerken aan een eerdere overstap, maar komt het door Ajax dat dit niet verwezenlijkt is. "Wij hebben aangegeven hoe wij dat zagen. Dat ging niet om geld, maar om iets anders", aldus Eenhoorn in het ESPN-programma. "Dat was een hele goede richting. Ajax heeft gevraagd om dat op papier te zetten. Dat wij hebben wij netjes gedaan, maar daar hebben we nooit meer een reactie op gehad."

Eenhoorn benadrukt meerdere malen dat er een optie in het contract staat waarin duidelijk wordt dat Kroes een optie heeft eerder te beginnen bij Ajax. Alleen daarvoor moet Ajax zich wel melden bij de Eredivisie-rivaal. "Als er iets duidelijk is geworden, is dat we wel nakomen wat we zeggen bij AZ." De directeur stelt dat geld niet het probleem is. Hij hekelt vooral de houding van de club uit de hoofdstad. Volgens Eenhoorn is het aan hen om de volgende stap te zetten.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers