Wieffer is klaar om te vlammen in Rotterdam: "Het is niet de bedoeling dat dit mijn rol blijft"

Mats Wieffer kwam afgelopen zomer van Excelsior en maakte de overstap naar stadgenoot Feyenoord. Hij heeft inmiddels alle tijd gehad om te wennen bij de topclub, blijft geduldig wachten en hoopt nu op speelminuten van oefenmeester Arne Slot. 

Wieffer heeft het geluk echter nog niet aan zijn zijde in De Kuip, want vlak na zijn komst liep hij een zware blessure aan zijn enkel op. "Het is wachten op mijn kans en als die er komt, dan moet ik 'm pakken. Het gaat er uiteindelijk om dat ik het nu ga laten zien", aldus de 23-jarige rechtspoot in gesprek met Voetbal International. Met het mogelijke vertrek van Kökçü en de blessure van Timber liggen er wellicht kansen in de tweede seizoenshelft.

"Ik ben de afgelopen maanden steeds meer gaan spelen als invaller, maar het is niet de bedoeling dat dit mijn rol blijft", voegt hij eraan toe. "Ik wil meer minuten maken, uiteindelijk basiskracht worden. Dat zijn mijn doelen dit jaar", stelt hij. Zondag hervat Feyenoord de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Mogelijk kan hij in De Galgenwaard zijn eerste basisplaats veroveren.