Daley Blind valt door de mand tegen Real Madrid: "Hij krijgt een 3, letterlijk Blind"

Daley Blind heeft geen goede beurt gemaakt in Spanje. Tijdens het duel tussen Girona en Real Madrid liet hij tot twee keer toe zijn man lopen, waardoor Real Madrid al vroeg in de wedstrijd op 0-2 kwam. Blind moet het ontgelden bij de Spaanse media.

SPORT geeft Blind slechts een drie voor zijn optreden tegen Real Madrid. “Hij deed zijn achternaam eer aan”, was de spijkerharde conclusie van het Spaanse medium over het optreden van Blind. “Hij maakte twee enorme fouten door de bal te missen. Dat past niet bij een speler van zijn kaliber.”

La Vanguardia zag dat de Oranje-international vooral snelheid miste en noemde Blind tegen De Koninklijke zelfs ‘de zwakke schakel’. “Hij werd gepasseerd alsof hij er niet stond.” Ook TV2 merkte op dat de snelheid van Blind een groot probleem is tegen betere tegenstanders. Zij zagen dat de oud-Ajacied bij de treffer van Aurélien Tchouaméni snelheid miste om de goal te voorkomen.

Ook in de lucht stond de voetballende verdediger niet echt zijn mannetje, zag El Mundo Deportivo. “Bij de 2-0 faalde hij in de lucht. Aan de bal was hij wel goed, maar hij was simpelweg te traag ten opzichte van de Real-aanvallers”, vond de ochtendkrant. “Aan de bal was hij goed, maar het ontbreken van snelheid werd heel snel duidelijk tegen de aanvallers van Real Madrid”, aldus de volgende Spaanse krant, L'Esportiu.

Ook interessant