Verbeek bewaart geen prettige herinneringen aan Feyenoord-spits

Gertjan Verbeek kijkt niet positief terug op zijn samenwerking met Roy Makaay, die in 2007/08 terugkeerde naar Nederland na een periode bij Tenerife, Deportivo La Coruña en Bayern München. Ondanks zijn aankondiging als grote vedette bij Feyenoord, kon Makaay niet volledig aan de verwachtingen voldoen.

Hij speelde echter een belangrijke rol in de bekerwinst van Feyenoord in zijn debuutseizoen, waarin hij zeven doelpunten maakte in vijf wedstrijden. Toen Verbeek in het seizoen 2008/09 hoofdtrainer werd van Feyenoord, boterde het al snel niet tussen hem en Makaay.

Verbeek herinnert zich Makaay als een van de oudere spelers in zijn selectie, die vanwege blessures en een gebrek aan motivatie niet kon presteren zoals verwacht. 

“Aan Makaay heb ik gewoon geen prettige herinneringen. Hij was één van de oudgedienden in mijn selectie, maar kon het totaal niet meer brengen dat seizoen. Hij kwam geblesseerd terug en had ook moeite om de motivatie op te brengen om twee keer per dag te trainen. Dat was gewoon niet aan hem besteed.”

Verbeek: "Brobbey beter dan Luuk de Jong en Giminez

Tom Boere

Net als aan Maykaay, heeft Verbeek ook aan Tom Boere geen warme herinneringen over gehouden. “Tom was gewoon niet goed genoeg voor de Eredivisie. Hij werkte keihard, maar hij lag ontzettend met zichzelf in de knoop", vertelt Verbeek over de periode waarin hij als trainer van FC Twente samenwerkte met Boere. "Als hij een kans miste, was hij heel boos op zichzelf. Ik vond het ook geen prettige persoonlijkheid, maar dat zou hij misschien ook over mij zeggen, denk ik."

Na een succesvol seizoen bij TOP Oss, waarin Boere 33 doelpunten maakte in 38 wedstrijden, koos hij voor FC Twente. Verbeek's tijd bij Twente werd een teleurstelling en hij werd voor het einde van het seizoen 2017/18 ontslagen.