'Feyenoord laat oog vallen op Noors talent voor invulling linksbuitenpositie'

Feyenoord is op zoek naar een nieuwe linksbuiten en heeft in die zoektocht zijn oog laten vallen op Tobias Gulliksen. Dit meldt de Noorse sportzender TV 2 maandagmiddag. Gulliksen wordt gezien als een groot talent in Noorwegen en scouts van de Rotterdammers bezochten een wedstrijd van zijn club Strømsgodset om hem te bekijken.

Al lange tijd interesse

Het Noorse sportkanaal meldt dat Feyenoord het toptalent al ‘lange tijd’ in zijn vizier heeft. Afgelopen zondag zaten er wederom scouts van de stadionclub op de tribune. Strømsgodset acht de kans zeer groot dat Gulliksen zal vertrekken deze zomer. De club verlangt zo'n 1,8 miljoen euro voor het talent. Naar verluidt is echter ook Sturm Graz geïnteresseerd in de Noor. 

Trainer en talent tevreden over optreden

Volgens trainer Jørgen Isnes heeft Gulliksen zich uitstekend staande gehouden tegen topclub Bodø/Glimt. “Je ziet dat Tobias Gulliksen een sterke individuele actie in huis heeft en de vijandige defensie weet te ontregelen. Hij speelt nu al erg volwassen. Hij heeft veel potentie, zo zagen we vandaag tegen het beste team van Noorwegen”, aldus Isnes. 

Zelf was Gulliksen erg tevreden met zijn spel in het met 2-0 gewonnen duel. “Ik denk dat ik goed aan het spelen ben de laatste tijd. Ik verkeer in uitstekende vorm en ik denk dat ik het iedere week kan laten zien nu”, zei de vleugelspits in gesprek met TV 2. Gulliksen speelde ondanks het feit dat hij negentien jaar is al 75 duels voor de Noorse club. Hij scoorde hierin negen keer en gaf zes assists.