'Mislintat staat voor loodzware opdracht door drie aanstaande transfers'

Met het aanstaande vertrek van Jurriën Timber en Edson Álvarez haalt Ajax een hoop geld in het laatje, maar verliest het ook twee sterkhouders. Wellicht komt daar zelfs nog een derde bij, want ook Mohammed Kudus wil Amsterdam deze zomer achter zich laten. Het Algemeen Dagblad ziet dat er een flinke klus op directeur voetbalzaken Sven Mislintat te wachten staat. 

Het vertrek van Timber naar Arsenal komt steeds dichterbij. Ondanks een minder seizoen van de jonge verdediger, verwacht journalist Johan Inan dat dit echt wel een groot gemis zal worden voor de Amsterdammers: "Er zijn wat cynische supporters die er niet rouwig om zijn, maar wie het allemaal goed analyseert ziet dat dit echt wel een grote aderlating voor Ajax gaat worden."

"Hij heeft het Ajax-DNA, wat Mislintat heel belangrijk vindt, en in de defensie van Ajax was hij vorig seizoen de enige die comfortabel aan de bal was", vervolgt de journalist. "Als Timber weggaat lijkt het wel een tweede tussenjaar voor Ajax te gaan worden, want Mislintat moet dan wel heel veel spelers vervangen."

Loodzware zomer

Verder lijkt Álvarez te gaan vertrekken uit Amsterdam en daarnaast heeft Kudus ook zijn zinnen gezet op een transfer. Deze zomer kan dus weleens loodzwaar worden voor Ajax en Mislintat: "Hij hoopt stiekem nog te kunnen stunten met een oud-Ajacied. Ook om het clubgehalte in de selectie overeind te houden. Mislintat zal aan de bak moeten om een elftal samen te stellen waar het publiek zich mee kan identificeren. Het gaat een lange zomer worden voor Ajax. Het gaat een grote kluif worden om kwaliteit, leiderschap, club-DNA in de selectie en voetballend vermogen in de achterhoede te krijgen. Die wensen liggen er allemaal, maar hij moet het toch zien te waarborgen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers