Taylor steunt Brobbey: "Ik zie dat niet als een slechte keuze"

Kenneth Taylor heeft in een interview met Helden Magazine zijn vriend Brian Brobbey gesteund. De middenvelder van Ajax vindt dat men te snel oordeelt over voetballers en de keuzes die er binnen de voetballerij worden gemaakt.

"We spelen al vanaf de F1 samen bij Ajax. Brian en ik praten veel over voetbal. Soms komen er dan echt mooie herinneringen naar boven", zo vertelt Taylor. Het was wel even wennen voor de twee toen ze elkaar, door de transfer van Brobbey naar RB Leipzig in 2021, moesten gaan missen in Amsterdam. "Ik zei tegen hem: moet je niet hier blijven? Aan de andere kant begreep ik hem ook."

Hereniging

"Mensen riepen maar wat, maar kenden zijn situatie niet. Zij zijn niet hoe het eraan toegaat in de top van het voetbal. Ik heb Brian gesteund in zijn keuze toen hij liet blijken dat hij echt wilde gaan", zo zegt Taylor. "Ik had veel contact met hem en wist ook eerder dat hij weer zou terugkeren. Daar was ik blij mee. Het is in Duitsland niet gegaan zoals hij wilde, maar soms pakken keuzes goed uit en soms niet. Hij heeft ervan geleerd en is er beter van geworden. Ik zie het dan ook achteraf niet als een slechte keuze."

Feyenoord-doelman vertrekt