Vijf mogelijke opvolgers als Arne Slot naar Tottenham vertrekt

Arne Slot lijkt op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De trainer staat momenteel twee jaar voor de groep bij de Rotterdammers en is daarin erg succesvol geweest. In zijn eerste jaar loodste hij de club naar de finale van de Conference League en dit seizoen won hij met Feyenoord de landstitel. Als Slot besluit de club te verlaten moet Feyenoord op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Voetbalflitsen zet alvast wat namen op een rijtje.

John Dahl Tomasson

John Dahl Tomasson speelde tussen 1998 en 2002 voor Feyenoord en is momenteel actief als trainer van Blackburn Rovers. De Deen loodste de Engelse ploeg naar een zevende plaats in de Championship, waardoor de play-offs voor promotie naar de Premier League net misgelopen werden. Desondanks is Tomasson goed bezig in Engeland. Een terugkeer in Rotterdam behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden, zeker aangezien zijn zoon in de jeugd speelt bij Feyenoord. Volgens journalist Alan Nixo zou Blackburn zelfs al op zoek zijn naar een opvolger van de Deen.

Peter Bosz

Ook Peter Bosz heeft vroeger bij Feyenoord gespeeld. De oud-middenvelder kwam zo'n zes jaar uit voor de Rotterdammers en is momenteel clubloos. Eerder was hij als trainer actief bij onder meer Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Bij eerstgenoemde zien de fans hem graag terugkeren, maar doordat Edwin van der Sar nog altijd aan het roer staat in Amsterdam lijkt een terugkeer er niet in te zitten. Een kans dus voor Feyenoord om een slag te slaan en Bosz te verleiden om terug naar Rotterdam te komen. Volgens Johan Derksen is hij in ieder geval de ideale kandidaat.

Giovanni van Bronckhorst

Wie momenteel ook clubloos is, is Giovanni van Bronckhorst. De trainer vertrok na zijn tijd bij Feyenoord naar China, om vervolgens bij Rangers FC in Schotland aan de slag te gaan. Daar begon hij erg goed, maar na een wat mindere periode werd hij eind 2022 ontslagen. Van Bronckhorst was eerder succesvol bij Feyenoord. Met hem aan het roer won de club na achttien jaar in 2017 voor het eerst weer de titel. 

Sipke Hulshoff

Een relatief wat onbekendere naam in dit rijtje is die van Sipke Hulshoff. Hij is een van de assistenten van Arne Slot en zou erg goed in de spelersgroep liggen. Daarnaast is hij ook de assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Hulshoff werkt al jaren samen met Slot en weet dus alles van zijn manier van spelen. Dit kan een voordeel zijn voor de spelersgroep. Een nadeel is echter dat hij nog niet echt op eigen benen heeft gestaan en zeker niet bij een club als Feyenoord.

Pascal Jansen

Als laatste op de lijst staat Pascal Jansen. De trainer van AZ heeft het goed op de rit in Alkmaar en weet hoe het is om Arne Slot op te volgen. In 2020 was Slot namelijk de hoofdtrainer bij AZ, maar zijn contract liep die zomer af. Er gingen geruchten dat hij bij Feyenoord ging tekenen en daardoor ontsloegen de Alkmaarders hem. Jansen kwam voor hem in de plaats en doet het erg goed met AZ. Zijn contract loopt echter nog door tot 2025.