Van der Sar weigerde Bosz te benaderen: 'Niet in staat om over eigen schaduw te stappen'

Edwin van der Sar weigerde zowel na het vertrek van Erik ten Hag als na het ontslag van Alfred Schreuder zich te melden bij Peter Bosz, zo schrijft De Telegraaf. De algemeen directeur van Ajax is volgens de ochtendkrant 'niet in staat om over zijn eigen schaduw te stappen'.

"Van der Sar weigerde na het vertrek van succescoach Erik ten Hag een visje uit te gooien bij Peter Bosz, die Ajax in 2017 met aanvallend voetbal naar de finale van de Europa League had geleid, maar vanwege onenigheid met Dennis Bergkamp en Van der Sar uit Amsterdam was vertrokken", valt te lezen in een analyse over de huidige gang van zaken bij Ajax.

"De keuze voor Alfred Schreuder kon worden verklaard door het feit dat Bosz op dat moment nog onder contract stond bij Olympique Lyon. Maar ook na zeven competitieduels zonder zege en het ontslag van Schreuder in januari 2023 bleek Van der Sar niet in staat om over zijn schaduw heen te stappen en de inmiddels werkloze Bosz alsnog te benaderen", aldus De Telegraaf.

De clubloze Bosz zit mogelijk na de zomer op de bank bij FC Twente, dat na dit seizoen afscheid neemt van trainer Ron Jans. Volgens TC/Tubantia zien De Tukkers in Bosz de perfecte kandidaat om Jans op te volgen.

Feyenoord-doelman vertrekt