Niet Feyenoord, maar PSV wilde Giménez: "Dat werd hem niet"

Het had ook heel anders kunnen lopen, zo blijkt uit een interview van het Algemeen Dagblad met Santiago Giménez. De Mexicaanse spits vertelt namelijk dat niet Feyenoord, maar PSV de eerste kandidaat was voor het aantrekken van de aanvaller.

"John de Jong kwam naar Mexico om te praten over de stap naar de eredivisie. Dat werd hem niet", vertelt hij over een gesprek met de toenmalig TD van PSV, maar al snel begint hij over de deal met Feyenoord. "Ik vloog van Mexico City naar Schiphol en daar stonden supporters met Mexicaanse vlaggen op mij te wachten. Eerst denk je: hoe kan dit? Maar bij mijn eerste wedstrijd zag ik op de tribunes mensen met sombrero’s."

"Ik dacht aanvankelijk echt dat ik het niet goed had verstaan toen mijn naam werd gezongen. "Voor de winterstop viel ik wel regelmatig in en scoorde ik ook. Het veranderde gelukkig snel", doelt de international van Mexico op een structurele basisplaats in de elf van Arne Slot. "Die landstitel was geweldig. Ik had tijdens een interview eens gezegd dat Rotterdam een kleine stad was, maar dat was uiteraard vergeleken bij Mexico City. Die huldiging, het was ontzettend mooi", benadrukt Giménez.

Familie Giménez

"Mijn ouders stonden boven in het stadhuis en keken uit over de zee aan mensen. En daartussen stond Fer (zijn partner, red.). Tussen de fans. Ze houdt van chaos, wil het echt beleven en wilde dus ook daar staan en naar het balkon kijken waar wij de schaal toonden.'' De Mexicaanse bondscoach, Jaime Lozano, liet onlangs vallen dat hij adviseert om zo snel als mogelijk een transfer te maken. "Iedereen heeft een mening, maar maak de Eredivisie niet te klein", aldus de vader van de scherpschutter.

Transfer van Giménez?

"Santiago wil hier graag topscorer worden. Maar Vangelis Pavlidis van AZ, telkens als ik naar hem kijk, denk ik: wat is die gozer goed. En dat is niet omdat hij in Nederland speelt. Afgelopen zomer was er veel interesse voor Santiago. Maar als Dennis te Kloese zegt dat hij nooit heeft getwijfeld dat Santiago bij Feyenoord zou blijven, dan spreekt hij de waarheid. We hebben nooit serieus overwogen om alweer te vertrekken", aldus de vader van Santiago.

"Ik had er eigenlijk pas een half seizoen opzitten, want voor de winterstop zat ik nog vaak op de bank. Bij Feyenoord voetballen is gewoon ontzettend goed voor mijn ontwikkeling, bovendien vinden Fer en ik het hier geweldig. Ik heb alleen moeite met de kou, eigenlijk word ik nooit echt warm op het veld bij koud weer. Maar alles went. Zelfs de jetlags, steeds beter weet ik hoe ik ermee om moet gaan", vult de hoofdrolspeler tot slot aan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers