Bosz spreekt vertrouwen uit: "Heb nu al het gevoel dat dit een goed seizoen gaat worden"

Peter Bosz heeft zich in aanloop naar het treffen met Feyenoord vol vertrouwen uitgesproken over zijn huidige selectie. De oefenmeester weigert om een favoriet voor de eindzege aan te wijzen, maar heeft zijn volle focus op de Johan Cruijff Schaal.

Hem wordt gevraagd naar een favoriet, maar daar wil hij het totaal niet over hebben. Bosz noemt de vraag zelfs 'totaal niet interessant'. "Wat interessanter is, is hoe het tot nu toe gegaan is. Als ik naar mezelf kijk, ontleen ik daar heel veel vertrouwen aan. Ongeacht hoe die wedstrijd tegen Feyenoord gaat verlopen, weet ik dat wij een goed elftal hebben. Dat is misschien gek, omdat we pas zo kort bezig zijn, maar dat voel ik gewoon", zegt hij geïrriteerd.

Zijn ervaring zorgt voor een goed gevoel. "Ik heb heel veel voorbereidingen gedraaid waarin het niet liep en waarna het hele seizoen moeizaam was, omdat we vanaf het begin een heleboel dingen misten. Dat gevoel heb ik nu absoluut niet. We zijn nog niet compleet en toch heb ik een gevoel dat dit een goed seizoen gaat worden."

Lang

Deze zomer haalde PSV al twee aanvallers naar het Philips Stadion, waaronder de veelbesproken Noa Lang. Hij is vooral bekend door zijn uitspraken en gedrag, maar Bosz is lovend over de Oranje-international. "Het is heel erg fijn om met Lang samen te werken, dat meen ik echt. Ik kende hem van tevoren niet. Sinds ik met hem werk, merk ik dat hij hard werkt en dat hij een voetballiefhebber is. Het is ook gewoon een hele goede speler. Het zou mooi zijn als het daar over zou gaan. Daar heeft hij natuurlijk zelf invloed op. Het is uitermate prettig om met hem samen te werken", doelt hij op de vraagstelling van de pers.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers