Steijn fel over gedrag spelers: "Dan ga je er gelijk af, al is het voor een volle Kuip"

Maurice Steijn maakte eerder bekend dat hij de huisregels van Ajax in stand houdt. De kersverse trainer van de Amsterdammers spreekt zich daarnaast echter wel uit over hoe hij omgaat met spelers. Hij laat doorschemeren dat hij deels coulant kan zijn, maar ook spijkerhard.

'Gedraag je normaal'

Steijn gaf in gesprek met het AD aan dat zijn voornaamste regel simpel is: 'gedraag je normaal'. "En als ik vind dat gedrag niet normaal is, grijp ik in", voegde hij toe. Hij liet doorschemeren dat hij van bijvoorbeeld 'gebaartjes' niet gediend is. "Ben ik helemaal niet van. Een wegwerpgebaar? Dan ga je er gelijk af, al is het voor een volle Kuip. Op lichaamstaal let ik."

"Je kiest als trainer ook de spelers uit die bij je passen. Daarom laat ik onze scouts ook naar trainingen kijken", legde Steijn uit. "Tegen de hoofdtrainer zijn ze altijd aardig, maar hoe gedraagt een speler zich tegenover de verzorger of de assistent? Zegt ie: 'Bek houden, jij'? Want als ik dat weet, dan neem ik ’m niet."

Coulantie omtrent woonplaats

Steijn heeft er begrip voor als een speler een keer te laat komt, als ze maar bellen. "Maar ik grijp in als het drie keer dezelfde speler is. Je moet geen angstcultuur krijgen. We hebben te maken met volwassen spelers met kinderen. Je moet ze vertrouwen geven aan de voorkant. Duidelijkheid scheppen, zorgen voor een veilig werkklimaat."

Steijn vindt het daarnaast ook geen probleem als een speler wat verder weg woont. "Ik ga ze toch niet op een kamer in Rotterdam stoppen als ze gelukkig zijn in een dorpje op drie kwartier of een uur rijden? Wat win ik daarmee? Ik wil de méns winnen. Ik vind dat een verkeerde vorm van autoriteit. Respect dwing je vanzelf af. Dat hoef ik niet met regels te doen."

Nieuwe speler op de markt

Een nieuwe bookmaker op de markt. Dat betekent voor jou de kans op “een gratis gokje van 50 euro aan free bets”

Incasseer je welkomstbonus hier

BetMGM is wereldwijd een van de grootste, meest betrouwbare bookmakers. Bij BetMGM kan je onder meer kan inzetten op sportwedstrijden. BetMGM is nu ook live in Nederland. Dat viert het met een mooie welkomstaanbieding voor nieuwe spelers boven de 24 jaar.

Registreer, zet €10+ in en ontvang €50 aan Free Bets

Bij andere bookmakers had je misschien al een account. Maar schrijf je in en ondervind zelf dat hoe goed de odds van BetMGM zijn. Ook de gebruiksvriendelijkheid van de website is een pre. Ontdek zelf wat voor een fijne site BetMGM is. Geregistreerden ontvangen daarnaast ook regelmatig extra interessante aanbiedingen of tijdelijke acties! Schrijf je daarom nu alvast in en stort meteen of later 10 euro.

Inschrijven

Waarom aanmelden?

  • BetMGM staat voor:
  • Goede odds
  • Gebruikersvriendelijke website
  • Tevreden klanten
  • Interessante aanbiedingen voor nieuwe en bestaande spelers 
  • Betrouwbaar en partner van Premier League of darts en Newcastle United
  • Aanbevolen: Gerenommeerde Websites als casinonieuws.nl beoordelen de spelersvriendelijkheid van betMGM met de maximale 5 sterren!
  • Snelle uitbetaling
  • Licentie: Nederlandse vergunning goedgekeurd door de Nederlandse Kansspelautoriteit
  • Expert: Uitgebreid aanbod van sportweddenschappen

Ofwel alle reden om betMGM zelf eens uit te proberen.

Stort €10 of meer en zet minimaal €10 in op een pre-match/live weddenschap naar keuze.

Na het afwikkelen van deze weddenschap ontvang je 5 Free Bets van €10 per stuk. Meld je nu aan in slechts een paar korte stappen die nauwelijks tijd kosten. Profiteer van de exclusieve welkomstbonus. It’s Showtime!

Registreer je en pak je welkomstbonus 

Wat kost gokken jou? Stop op tijd 24+

Feyenoord-doelman vertrekt