Hansen licht Ajax-vertrek toe: "Het is voor mij lastig om de strijd aan te gaan"

Sontje Hansen vertrok deze zomer transfervrij naar NEC Nijmegen en daardoor verlaat één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Een aantal jaren geleden leek de aanvaller hét talent te zijn binnen de club, maar door een gebrek aan perspectief besloot hij te verkassen.

Hij verruilt De Toekomst voor De Goffert en hoopt in Nijmegen een basisplaats als vleugelaanvaller te krijgen van trainer Rogier Meijer. "Ik dacht eerst dat het moeilijk zou zijn om Ajax na tien jaar te verlaten, maar dat viel mee. De laatste jaren waren minder voor mij. Ik had last van blessures en speelde minder. Het was moeilijk. Afgelopen seizoen hoopte ik op meer kansen in het eerste, helaas kreeg ik die niet", laat hij optekenen in gesprek met Voetbal International

Hij kreeg uiteindelijk wel een nieuwe aanbieding van de Amsterdamse club, maar dat bleek tevergeefs. Vooral het aankoopbeleid en de moordende concurrentie bleek een obstakel te vormen voor Hansen. "Ik zie ook dat Ajax de laatste jaren meer aanvallers koopt, waardoor de concurrentiestrijd nog zwaarder wordt. Het is voor mij lastig om de strijd aan te gaan met iemand als Steven Bergwijn of Dusan Tadic. Kijk naar iemand als Francisco Conceição. Topspeler, vind ik echt. Maar hij speelt ook niet en staat boven mij in de pikorde. Dan denk ik dat het goede keuze is om te vertrekken en hier meer aan spelen toe te komen", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers