In beeld: de marktwaarde-updates van Ajax (grootste stijgers en dalers)

Na een teleurstellend seizoen voor Ajax, waarin de Amsterdammers op plek drie eindigde in de Eredivisie, is de zomerstop aangebroken. Vanaf zaterdag 1 juli kunnen clubs spelers in- en verkopen. Een mooi moment om te bekijken wat de marktwaardes zijn van alle Ajax-spelers, op basis van gegevens van Transfermarkt.nl

Timber en Kudus waardevolst

Jurriën Timber en Mohammed Kudus zijn de Ajacieden die het meeste waard zijn volgens Transfermarkt. Timber, die de overstap zal maken naar Arsenal, heeft een marktwaarde van 42 miljoen. De centrale verdediger zal naar verluidt voor ditzelfde bedrag verkassen naar de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen.

Mohammed Kudus is de nummer twee op het lijstje met een transferwaarde van 40 miljoen euro. De aanvallende middenvelder annex aanvaller is daarbij de speler die van alle Ajacieden het meest is gestegen in waarde. De Ghanees is tien miljoen euro meer waard dan hij halverwege het seizoen waard was.

Bassey en Bergwijn dalen

Calvin Bassey en Steven Bergwijn hebben hun eerste jaar in het shirt van Ajax niet enorm goed gepresteerd. Bassey maakte afgelopen seizoen vooral aan de bal een erg matige indruk en is van alle Eredivisie-spelers dan ook het meest in waarde gedaald. De Nigeriaans international is momenteel vijftien miljoen waard, maar startte het seizoen op achttien miljoen euro.

Bergwijn begon het seizoen erg sterk voor de Amsterdammers, maar zwakte vervolgens ook erg af. De linksbuiten begon het seizoen met een waarde van 24 miljoen, maar wordt momenteel geschat op een waarde van 22 miljoen. 

Bekijk hier het team van Ajax en hun waardes:

Feyenoord-doelman vertrekt