Steijn houdt Ajax-reglementen in stand: 'verbod op petjes en telefoons en altijd publiek bedanken'

Maurice Steijn heeft de tweede training van Ajax openbaar gemaakt voor media. Na afloop van de training stond hij een aantal mediums te woord en liet hij vallen dat het reglement dat Ajax voorgaande jaren gebruikte ook nu in stand blijft. Ondanks dat Steijn zelf nooit zo'n fan was van dit soort regels.

Regels over telefoons, petjes en publiek

Tegenover Het Parool vertelde Steijn dat hij niet ging sleutelen aan het reglement. Hij respecteert de regels van Ajax, ondanks dat hij zelf nooit werkte met dit soort reglementen. Nu is er ook meer duidelijk over wat daar precies in staat: afspraken over het gebruik van telefoons, een verbod op het dragen van petjes op de club en zaken als het publiek bedanken na een wedstrijd. 'Met zijn visie, binnen en buiten het veld, wil Steijn de grote uitdaging aangaan. Hij oogt gedreven en enthousiast, wetende dat hij nu met veel betere spelers en beduidend betere faciliteiten te maken krijgt.'

'Gewoon normaal doen'

Steijn gaf eerder aan dat hij niet zo van de regels is. "Een speler kan een keertje een beetje te laat komen, maar het moet niet drie keer per week gebeuren", aldus de hoofdtrainer van Ajax. Volgens hem is het vooral belangrijk dat spelers 'normaal doen'. "Wanneer een speler dat niet doet, zal ik hem daar ook op aanspreken."