Zo verliep de laatste Champions League-campagne van Feyenoord

Feyenoord treed voor het eerst sinds 2017 weer aan in de groepsfase van de Champions League en is uit op revanche. De campagne uit 2017 werd weliswaar met een winstpartij afgesloten, maar is er één die liever snel wordt vergeten.

Slechte start

Na het kampioenschap in 2017 werd Feyenoord voor het nieuwe seizoen in een Champions League-groep ingedeeld met Manchester City, Napoli en Shakhtar Donestk. Op 13 september trapte de club haar Europese campagne in eigen huis af tegen Manchester City. Na twee minuten kwam de Engelse topclub al op voorsprong dankzij een doelpunt van John Stones, niet veel later maakte Sergio Aguero er 0-2 van en Gabriel Jesus tekende in de 25e minuut voor de 0-3. In de tweede helft maakte Stones zijn tweede en moest Feyenoord met een 0-4 eindstand  meteen aan de bak in de volgende wedstrijd op bezoek bij Napoli.

Ook de tweede wedstrijd verliep niet volgens plan. Na 70 minuten keek Feyenoord tegen een 3-0 achterstand aan. Het enige lichtpuntje in de wedstrijd was het doelpunt van Sofyan Amrabat in de 93e minuut. Hij tekende voor het eerste Feyenoord-doelpunt in de Champions League dat seizoen.

Net niet

De spanning was groot toen Feyenoord resultaat moest halen in eigen huis tegen Shakhtar Donetsk in de derde wedstrijd van de groepsfase. Na zeven minuten spelen liet Steven Berghuis De Kuip ontploffen door voor de 1-0 te tekenen. Bernard scoorde de gelijkmaker in de 24e minuut. In de tweede helft tekende diezelfde Bernard voor de 1-2, maar kreeg Feyenoord hulp door een rode kaart van Jaroslav Rakitskyj. Lang bleven de Rotterdammers nog aanzetten, maar tevergeefs. Feyenoord moest ondanks een groot aantal kansen genoegen nemen met wederom een verliespartij. Overwintering leek zo goed als uitgesloten.

Op bezoek bij Shakhtar pakte Feyenoord wederom als eerste de leiding door een doelpunt van Nicolai Jorgensen. Echter stond er na 17 minuten spelen alweer 2-1 op het scorebord en gingen de Rotterdammers in Oekraïne met een 3-1 nederlaag ten onder.

In de één na laatste wedstrijd moest Feyenoord het opnemen tegen Manchester City. De Rotterdammers vreesden voor het ergste, maar hielden 87 minuten lang stand tegen de Engelse topclub. Het was Raheem Sterling die de thuisploeg in de 88e minuut alsnog op voorsprong zette. Feyenoord vertrok zonder punten, maar met opgeheven hoofd uit Manchester: Eindstand 1-0.

Positieve afsluiting

In de laatste wedstrijd van de groepsfase was Feyenoord al uitgespeeld. Toch wilden de Rotterdammers zich niet zomaar overgeven aan Napoli. Na twee minuten stond de uitploeg al op een 0-1 stand, maar de Feyenoord-aanhang bleef het team aanmoedigen. In een uitverkochte Kuip beleefden de Italianen angstige momenten. Nicolai Jorgensen tekende in de 33e minuut voor de 1-1. In de 83e minuut leek de wedstrijd gespeeld na een rode kaart van Tony Vilhena. Niets bleek minder waar, zo kroonde Jeremiah St. Juste zich tot matchwinner door in de 91e minuut de 2-1 binnen te schieten. De Kuip ontplofte en Feyenoord sloot een slechte reeks af met een zege.