Mourinho geeft Feyenoord de schuld van competitienederlaag

AS Roma heeft maandagavond verzuimd om de vierde plek in de Serie A weer over te nemen. De Romeinen verloren met 3-1 van het Atalanta Bergamo van Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer. Rome-trainer José Mourinho wist na afloop wel waarom zijn ploeg verloor.

"We zaten op de limiet, eindigen het duel met negen man en waren nog steeds de betere ploeg", stelt de Portugees na afloop tegenover DAZN. Diego Llorente en Paulo Dybala moesten het veld geblesseerd verlaten, terwijl alle vijf de wissels al waren gebruikt, en konden zich zo bij een overvolle ziekenboeg voegen: "Elke coach ter wereld heeft een probleem als hij zoveel spelers mist. Het zal de aankomende periode ontzettend zwaar worden voor ons."

Toch was Mourinho erg rustig na zijn honderdste duel voor de Romeinen: "Het is voor mij onmogelijk om kritisch te zijn op deze ploeg. In moeilijke tijden stonden we er altijd. De fans zullen nog steeds trots zijn, nadat ze zo gevochten hebben. We kunnen de Europa League winnen", denkt 'The Special One' terug aan de overwinning op Feyenoord van afgelopen donderdag. 

Champions League

Door de nederlaag tegen Atalanta, waar Koopmeiners voor de derde goal zorgde, wordt kwalificeren voor de Champions League moeilijker voor AS Roma. Het staat nu precies op gelijke hoogte met AC Milan, die de belangrijke vierde plek in handen hebben. Bij winst van de Europa League kan de ploeg van Mourinho zich ook opmaken voor het miljardenbal.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers