Eerste slachtoffer van slechte Eredivisie-start een feit; FC Utrecht ontslaat Silberbauer

FC Utrecht en Michael Silberbauer gaan per direct uit elkaar. De Domstedelingen begonnen dramatisch aan het nieuwe Eredivisie-seizoen, want in drie wedstrijden werd er geen punt gepakt, geen goal gescoord en bovenal weinig gecreëerd. 

Dat betekent dat het avontuur van de Deen al binnen een jaar afgelopen is, want acht maanden geleden werd de oud-speler van de club aangesteld als opvolger van Henk Fraser. Volgens het statement dat FC Utrecht heeft gedeeld zijn de club en trainer in goed overleg uit elkaar gegaan. “We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

Ook Silberbauer heeft al gereageerd op zijn vertrek. “Het is niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen. Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden. Deze club gaat me nauw aan het hart, ook gezien mijn eerdere periode als aanvoerder. Ik gun FC Utrecht het beste, deze club blijft voor altijd aan mij verbonden.”

Rob Penders, die dit seizoen als assistent-trainer werd aangesteld in Stadion Galgenwaard, zal voorlopig voor de groep staan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers