Boskamp legt vinger op zere Feyenoord-plek: "Dat is écht het probleem momenteel"

Feyenoord verloor in de eerste wedstrijd van de Eredivisie direct twee punten en ook door het verlies in de Johan Cruijff Schaal is men in Rotterdam ontevreden over het begin. Jan Boskamp denkt dat zijn club klaar is voor de UEFA Champions League, maar roept ook op om de focus te leggen op het vernieuwde middenveld.

In de voorbeschouwing van de Europese Supercup-wedstrijd tussen Manchester City en Sevilla kan de tafelgast het niet laten om even te praten over zijn Feyenoord, zeker als hij de vraag krijgt of de mannen van Slot wel klaar zijn om te presteren. ''Tuurlijk zijn we er klaar voor, wat is dat nou voor vraag", reageert Boskamp fel. Theo Janssen is ook aanwezig en ziet een serieus probleem. ''Als je kijkt naar het Feyenoord van nu en vorig jaar. Het middenveld bijvoorbeeld: daar ligt wel een probleem op dit moment."

Als je kijkt naar wat voor type spelers er staan, dat zijn toch wel dezelfde types. Daar moet wel iets bijkomen", concludeert de assistent-trainer van Vitesse. Boskamp is het eens met zijn collega, maar wijt dat aan de vertrokken spelers. ''Dat is echt het probleem momenteel... Vorig jaar had je het natuurlijk over Kökcü, maar Szymański was ook enorm belangrijk. Die ging altijd links en rechts de hoeken in. Daarmee creëerde hij ruimte voor Kökcü of voor Wieffer. Nu zie je als Timber daar speelt of Stengs, die komen allemaal in de bal."

"Die diepte bij Feyenoord is weg. Ik ben in Oostenrijk geweest bij de trainingen, daar zag je Zerrouki en Wieffer echt goed voetballen. Nu komen ze opeens allemaal in de bal en is de ruimte kleiner." Over de kansen in het miljardenbal is Janssen ook niet lyrisch. "Feyenoord had vorig jaar echt een fantastisch team en heeft een geweldig jaar gehad. Als je dat elftal nu in de Champions League zou zetten, zouden ze het heel goed kunnen doen. Als je kijkt naar hoe het elftal er nu voorstaat, dan twijfel ik daar aan", besluit hij.