Robin van Persie biedt excuses aan voor gedrag

Robin van Persie realiseert zich dat zijn houding en gedrag tijdensEURO 2012 niet juist waren. De Feyenoorder heeft spijt en biedt tegenover Voetbal International zijn excuses aan voor wat er destijds gebeurde.

Van Persie stond tijdens het toernooi in Polen en Oekraïne de media niet te woord. "Ik sprak toen niet met jullie, was ook bezig met die transfer van Arsenal naar Manchester United, een gevoelige zaak die ik als privé beschouwde. Ik had het anders moeten doen", aldus de 35-jarige routinier in VI.

Wilfred Genee

De Feyenoorder legt uit: "Voor het toernooi zou ik een live interview doen met Wilfred Genee voor Voetbal International op televisie. Dat wilde ik wel, als hij maar geen vragen zou stellen over die transfer. Het voelt zo privé, zei ik, alsjeblieft, respecteer dat. Was geen probleem, maar wat denk je? Had-ie toch nog een allerlaatste vraag, haha."

"Nu snap ik dat het niet kon wat ik deed"

Van Persie toont berouw, met terugwerkende kracht. "Kort voor het toernooi gaf ik nog wat interviews en gebeurde precies hetzelfde: steeds maar weer nog een laatste vraag en je weet wel waarover die dan ging. Dat werd op een gegeven moment heel awkward, zodat ik besloot dan maar helemaal niks meer te zeggen. Nu snap ik dat het niet kon wat ik heb gedaan. Het was niet eerlijk. Jullie hebben ook werk te doen en de mensen thuis willen toch wel wat horen van hun spits."

Feyenoord-doelman vertrekt