'Ajax ziet af van komst Ito en schakelt mogelijk snel door'

Ajax ziet af van de komst van Hiroki Ito van VfB Stuttgart, dat meldt Tim van Duijn donderdagavond namens Voetbal International. De Japanese international zou de beoogde verdedigende versterking moeten worden voor de Amsterdammers, maar de kans is nu erg klein dat hij naar Amsterdam komt. Volgens de journalist schakelt Ajax nu door naar het volgende target in de Belgische Pro League. 

Van Duijn meldt dat Stuttgart nog wachtte op een laatste aanbod uit Amsterdam, om daarop nog een tegenaanbod te brengen. Het laatste bod van Ajax kwam echter nooit aan. Mogelijk schakelt Ajax door door het financiële plaatje van de transfer. Stuttgart bereikte deze week een akkoord met Liverpool over de transfer van Wataru Endo en verwacht mogelijk ook nog Kostas Mavropanos te verkopen aan West Ham United, waardoor de Bundesliga-club genoeg geld zou hebben om Ito te behouden. 

Volgens Van Duijn is de kans aannemelijk dat Ajax nu doorschakelt naar Gastón Avilla, de Argentijnse linkervleugelverdediger uit Argentinië. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers