Dit zijn de (mogelijke) Nederlandse nieuwkomers in de Premier League

De Premier League is een competitie die in trek is bij de Nederlanders. Nadat Mark Flekken de overstap naar Brentford maakte, volgden Justin Kluivert (Bournemouth) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion). De kans is groot dat er nog meer Nederlanders naar de Engelse topcompetitie zullen gaan. Voetbalflitsen legde de afgeronde transfers en geruchten op een rijtje.

Done deal

Jurriën Timber (Arsenal)

Eindelijk heeft Jurriën Timber zijn transfer naar de Premier League te pakken. Vorig jaar leek de verdediger nog dicht bij een transfer naar Manchester United, maar bleef uiteindelijk toch bij Ajax. Deze zomer vertrok Timber dan toch, voor een bedrag van veerting miljoen euro naar Arsenal.

Mark Flekken (Brentford FC)

Na een sterke periode bij SC Freiburg speelde Mark Flekken zich niet alleen in de kijker bij Oranje, maar ook bij het Engelse Brentford FC. De club was er vroeg bij om Mark Flekken voor 13 miljoen euro op te pikken uit Duitsland. In Londen is de verwachting dat Flekken eerste doelman wordt in verband met het naderende vertrek van David Raya.

Justin Kluivert (Bournemouth FC)

Aan het ongelukkige huwelijk tussen Justin Kluivert en AS Roma kwam een einde nadat de speler voor een transfersom van 11 miljoen euro de overstap maakt naar het Engelse Bournemouth FC. Hij tekent een contract tot medio 2028.

Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion FC)

De pas 20-jarige Bart Verbruggen speelde zich dit seizoen in de kijker bij Oranje en wist zich bij Anderlecht te ontpoppen tot speler van het jaar. Brighton & Hove Albion klopte aan bij de Belgische club om Verbruggen naar Engeland te halen. De 1 meter 94 lange sluitpost verkast voor 20 miljoen euro naar de Premier League.

Arnaut Danjuma (Everton)

De toekomst van Arnaut Danjuma blijft dan toch in de Premier League. De aanvaller van Villarreal wordt wederom verhuurd, dit keer aan Everton. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller al op huurbasis bij Tottenham, dat geen verdere toekomst in Danjuma zag.

Tahith Chong (Luton)

Voor Tahith Chong ligt er een kans op eerherstel in de Premier League. De aanvaller stond jaren te boek als groot talent, maar kwam nooit uit de voeten bij Manchester United. Chong schopte het wel tot vijf optredens in de Premier League, maar een toekomst in Manchester was er niet. Chong werd meerdere keren verhuurd, waarna Birmingham de aanvaller vorig jaar zomer definitief overnam. Een jaar later had het gepromoveerde Luton Town bijna vijf miljoen euro over voor Chong.

Overzicht: Nederlanders in de Premier League

Persoonlijk akkoord

Micky van de Ven (Tottenham Hotspur)

Micky van de Ven zal naar Tottenham Hotspur verkassen indien de Engelse club en zijn huidige werkgever VFL Wolfsburg overeenstemming bereiken over de transfersom. De 22-jarige verdediger is zelf al persoonlijk rond met de club uit Londen. Het is echter nog altijd afwachten of de clubs er uit komen.

Geruchten

Joshua Brenet (Fulham)

Joshua Brenet heeft de clubs, na een sterk seizoen bij FC Twente, voor het uitkiezen. De vleugelverdediger geniet onder andere interesse van Feyenoord en Fulham. Hij lijkt te kiezen voor een overstap naar de Premier League, waar Fulham de beste papieren heeft voor Brenet.

Joël Piroe (Everton)

Na twee sterke seizoenen in de Championship bij Swansea City lijkt Joël Piroe klaar voor de volgende stap. De 23-jarige spits geniet interesse van Leicester City, terwijl uit de Premier League Nottingham Forest en Everton geïnformeerd hebben naar de diensten van Piroe.

Feyenoord-doelman vertrekt