Van 't Schip sloeg aanbod van Ajax af: "Als hoofdtrainer had ik er wel oren naar"

John van 't Schip is door Ajax gepolst om de nieuwe assistent-trainer van John Heitinga te worden. De voormalig profvoetballer ging niet in op het aanbod van de Amsterdammers, omdat hij zich geen assistent voelt.

"Dat klopt inderdaad ja", vertelt Van ‘t Schip desgevraagd bij Viaplay. "Uiteraard had ik er als hoofdtrainer wel oren naar, maar ik heb ook gekeken naar wat de rol zou zijn. Ik voel me gewoon geen assistent. Ik wens John natuurlijk heel veel succes".

De oud-bondscoach van Griekenland tipte Dwight Lodeweges voor Ajax. "Ik heb ook wel aangegeven dat Lodeweges wel zo'n type is die echt heel goed is als veldtrainer. Je moet ook kijken naar combinaties en ik denk dat Lodeweges en Heitinga een hele goede combinatie zouden zijn".

Ook Frank de Boer, die net als Van 't Schip in het verleden samenwerkte met Lodeweges, is lovend over de nieuwe assistent van Heitinga. "Hij is een hele goede veldtrainer en organisatorisch ook heel goed met het plannen. Ik ken de kwaliteiten van Heitinga niet helemaal, maar als ik het zo zie heeft hij het heel goed gedaan. Het betekent ook dat hij heel erg leergierig is", aldus De Boer.