Heitinga scoort goed bij Álvarez: ‘Heeft leiderschap en een grote persoonlijkheid’

Edson Álvarez is goed te spreken over John Heitinga. De nieuwe trainer van Ajax laat zich op een positieve manier zien volgens de manstopper. In een interview met de club zelf geeft Álvarez aan hoe Heitinga binnen de spelersgroep ligt.

De Mexicaan laat weten dat de spelers Heitinga goed kennen. “We moeten doen wat hij van ons vraagt en dat ook zo goed mogelijk doen.” In het eerste duel van Ajax onder leiding van Heitinga werd er met 1-4 van Excelsior gewonnen. Hij sprak de spelers toen toe. "Hij had het erover dat toen hij nog voetballer was, hij veel karakter en vastberadenheid had. Dat brengt hij nu als trainer over aan de groep,” vertelt Álvarez. “Hij heeft veel leiderschap en een grote persoonlijkheid. In de kleedkamer heeft hij ook wat regels gemaakt. Ik denk dat dat heel goed gevallen is in de groep.”

Op bezoek bij SC Cambuur

Ajax neemt het zondag om 12:15 uur in Leeuwarden op tegen SC Cambuur. De club hoopt haar tweede duel onder leiding van John Heitinga te winnen en zo zicht te blijven houden op het kampioenschap. In de vermoedelijke opstelling is Edson Álvarez terug te vinden in de basiself.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt