Sparta-doelman verkozen tot speler van de maand, Simons als beste talent

Nick Olij is verkozen tot Eredivisie speler van de maand. Nog nooit eerder legde een speler van Sparta Rotterdam beslag op de prijs. Xavi Simons is verkozen tot talent van de maand.

Olij hield vier clean sheets in één maand in de Eredivisie en liet in de duels tegen PSV, Excelsior, SC Cambuur, RKC en NEC slecht één doelpunt door. Xavi Simons van PSV werd voor de tweede keer dit seizoen verkozen tot talent van de maand. De 19-jarige middenvelder wist één keer in vijf duels te scoren, maar is vooral verkozen op basis van zijn statistieken. Op basis van de statistiek expected goal had Simons bijna twee goals kunnen maken en had hij tenminste één assist bij moeten kunnen schrijven. Tevens was er geen enkele speler met meer succesvolle dribbels.

Elftal van de maand zonder Feyenoord-spelers

De volgende elf spelers verdienden een plekje in het Eredivisie-elftal van de maand van januari: Nick Olij (Sparta), Gijs Smal (FC Twente), Edson Álvarez (Ajax), Carlens Arcus (Vitesse), Jordan Teze (PSV); Xavi Simons (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Ramiz Zerrouki (FC Twente); Anastasios Douvikas (FC Utrecht), Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles) en Vangelis Pavlidis (AZ).

Feyenoord-doelman vertrekt