Invaller Giménez scoort en wint met Mexico in Gold Cup

Mexico heeft in de nacht van donderdag op vrijdag met 1-3 gewonnen van Haïti. Hierdoor zijn de Mexicanen door naar de kwartfinales van de Gold Cup. Feyenoorder Santiago Giménez stond niet aan de aftrap, maar scoorde uiteindelijk wel.

Ajacieden Jorge Sanchez en Edson Álvarez begonnen wel in de basis voor 'El Tri'. Laatstgenoemde kreeg gisteren het nieuws dat Borussia Dortmund is afgehaakt in de strijd om hem. Naast hemzelf, waren ook de fans van Ajax niet blij met dat nieuws.

Haïti hield de eerste helft nog goed stand, maar gelijk na rust was het raak voor Mexico. Henry Martin was in de 46e minuut trefzeker en tien minuten later werd het door een eigen doelpunt van de eilandbewoners 0-2. Na die goal mocht Giménez invallen bij de Mexicanen. Toen hij in het veld kwam zag hij dat Haïti nog iets terugdeed, 1-2, maar de spits van Feyenoord besliste de wedstrijd definitief door de 1-3 op het bord te zetten.