Transferchaos in Rotterdam-Zuid: Giménez verlengt contract en 'Lamprou beoogde derde doelman'

Feyenoord maakt een einde aan alle geruchten en breekt het contract van topschutter Santiago Giménez open. De Mexicaan heeft zijn verbintenis met één seizoen verlengd en ligt nu tot 2027 vast in Rotterdam. Daarnaast melden 1908 en het Brabants Dagblad dat Kostas Lamprou op het punt staat om terug te keren in De Kuip.

Justin Bijlow en Timon Wellenreuther zijn de onbetwiste nummer één en twee uit de selectie van trainer Arne Slot, maar door het vertrek van twee andere sluitposten is er nog een vacature in te vullen. Lamprou moet daarom terugkeren en als derde doelman gaan fungeren. Er worden geen problemen verwacht en het heeft er alle schijn van dat er spoedig gecommuniceerd gaat worden over een akkoord.

Ook Giménez is komend seizoen te bewonderen in Rotterdam-Zuid. Dat is geen verrassing, maar het verlengen van zijn contract geeft de zekerheid dat geen club meer hoeft aan te kloppen bij Dennis te Kloese. De move betekent waarschijnlijk dat hij bij een vertrek meer moet opleveren door de duur van zijn vernieuwde contract, want een mooie toptransfer lijkt niet te voorkomen als hij opnieuw met scherp schiet in de Eredivisie en in Europa. 

"Ik ben Feyenoord dankbaar voor het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt. De club heeft mij op alle mogelijke manieren geholpen om mijn aanpassing goed te laten verlopen toen ik naar Rotterdam kwam. Door de hulp van de trainers en mijn medespelers heb ik een geweldig eerste seizoen beleefd. Met supporters die me altijd ongelofelijk veel energie geven. Daarmee leef ik echt mijn droom op dit moment en ik kijk meer dan uit naar het komende seizoen en onze nieuwe uitdagingen", zegt hij tegen de clubkanalen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers