Simons en Černý gaan met drie Feyenoorders strijd aan om Eredivisie-speler van het Jaar te worden

ESPN heeft donderdagochtend wereldkundig gemaakt welke vijf spelers kans maken om Eredivisie Speler van het Jaar te worden. Feyenoord is hofleverancier met drie kanshebbers, terwijl FC Twente en PSV beide één afvaardiging hebben.

David Háncko, Santiago Giménez en Orkun Kokcu maken kans op de eindzege. Zij krijgen concurrentie van Xavi Simons en Vaclav Cerny. Van de vijf namen zijn nog slechts twee spelers actief in de Nederlandse voetbalcompetitie op dit moment. De Rotterdammers lijken grote kans te maken op de prijs, maar zullen dan wel af moeten rekenen met topscorer Simons, inmiddels spelend bij RB Leipzig, en Cerny die een transfer naar VfL Wolfsburg verdiende.

De winnaar zal Jurriën Timber opvolgen, want de verdediger won vorig jaar de prestigieuze prijs. Simons is al zeker van een prijs, want hij is met zijn negentien doelpunten van vorig seizoen gedeeld topscorer de winnaar van de Willy van der Kuijlen-trofee. Anastosios Douvikas zal er ook één ontvangen, want de Griek scoorde hetzelfde aantal goals.

De vijf genomineerden van dit jaar

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers