Ajax en FC Twente bereiken akkoord, Ajacied voor één miljoen euro naar Enschede

Youri Regeer gaat Ajax deze zomer verlaten. De Amsterdammers zijn het met FC Twente eens geworden over een transfersom van ongeveer één miljoen euro. Hij moet in Enschede Ramiz Zerrouki doen vergeten, die op zijn beurt naar Feyenoord vertrekt. De interesse van de Tukkers in Regeer is niet nieuw. Al een aantal weken zat de transfer eraan te komen. 

De negentienjarige voetballer tekent in Enschede een vierjarig contract, maar het is niet uitgesloten dat Regeer eerder terugkeert naar Ajax. De Amsterdammers hebben namelijk een terugkoopclausule in het contract laten opnemen. Naast Regeer speelt ook Anass Salah-Eddine voor FC Twente, al is hij tot het einde van het huidige seizoen gehuurd. Wel probeert de nummer vijf van de Eredivisie om Salah-Eddine ook over te nemen.

Regeer maakte zijn debuut voor Ajax 1 op achtienjarige leeftijd onder Erik ten Hag. Hij kwam tot dusver tot acht wedstrijden voor Ajax, waarin hij een doelpunt maakte. Daarnaast kwam de rechtsback annex middenvelder 91 keer uit voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Net binnen