WTFFF: 'Overmars sloeg twee boden af van in totaal 115 miljoen op populaire Ajacieden'

Ajax stelt zich keihard op als het gaat om spelers die in de belangstelling staan van topclubs. Directeur spelerszaken Marc Overmars heeft de afgelopen weken zelfs krankzinnige boden op Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong afgeslagen. Dat schrijft Voetbal International.

Totaal liefst 115 miljoen euro

Een bod van liefst 65 miljoen euro op De Ligt en één van vijftig miljoen op De Jong was voor Overmars geen reden om te buigen. Welke club de achttienjarige captain van de Amsterdammers wilde overnemen, is niet bekend. Het bod op De Jong, die al wekenlang het gezicht is van de voorpagina's van de Spaanse sportkranten, lijkt te komen van Barcelona. Overmars wil echter geen spelers meer laten vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. Alleen over een transfer van Hakim Ziyech lijkt nog bespreekbaar. Ajax wil naar verluidt zo'n veertig miljoen euro ontvangen voor de spelmaker. Zelf trok Ajax deze zomer ook al flink de portemonnee om de selectie te versterken. Hassane Bandé, Zakaria Labyad, Dusan Tadic en Daley Blind kostten bij elkaar ruim veertig miljoen euro.

Matthijs de Ligt leek zijn beslissing van wel of niet bij Ajax blijven na Standard uit min of meer op te hangen aan de vraag of de Amsterdammers de groepsfase van de Champions League bereiken (klik op afbeelding voor video):

Het zou zomaar kunnen dat de aanwezigheid van Dusan Tadic ervoor zorgt dat Ziyech nog een jaar in Amsterdam blijft. De twee hebben een klik: